Tre tips til brug af tandtråd

Tre tips til brug af tandtråd

Det er så irriterende, når det dér sidste stykke kød fra aftensmaden, har valgt at sætte sig fast imellem to tænder, og man simpelthen bare ikke kan få det ud. Så må man jo hive tandtråden frem, og begynde at flosse.

Tandtråd

Det er dog ikke kun, hvis der sidder mad fast imellem tænderne, at man bør bruge tandtråd. Man burde faktisk bruge det, under alle omstændigheder, efter et måltid, eller efter man har børstet tænder. Det er nemlig ikke altid, man kan mærke, hvis der sidder nogle gamle madrester til overs. Men hvordan og hvornår bruger man egentlig tandtråd? Her kan du få tre gode tips, som måske kan hjælpe:

  1. Efter tandbørstning, er det faktisk meget optimalt, lige at køre efter i munden med en omgang tandtråd. Der sætter sig nemlig nemt rester fra tandpastaen imellem tænderne, så hvis man lige tager noget tandtråd og flosser, har man mulighed for, at få kørt det sidste tandpasta ned imellem tænderne, hvor tandbørsten ikke nødvendigvis kan komme til. Således fjerner du også gamle madrester.
  2. Brug tandtråd minimum én gang om dagen. En dygtig og kompetent tandlæge i Seest kan fortælle dig, om du måske har behov for at gøre det oftere. Hvis man for eksempel døjer meget med gamle madrester imellem tænderne, er det selvfølgelig optimalt, at rense tænderne efter et måltid. Men som hovedregel, skal man bruge tandtråd minimum én gang om dagen, hvis ikke efter et måltid, så i hvert fald efter tandbørstning, inden man går i seng.
  3. Det er forskelligt hvordan man holder på tandtråden, man skal blot gøre det der føles nemmest for én selv. Men det der virker nemmest for de fleste, er at vikle tandtråden rundt omkring højre og venstre pegefinger eller langefinger, stramme tandtråden godt til, og så derefter begynde at flosse. Kan dette virke for besværligt, kan man også få tandtråd der sidder på en holder. Det virker i manges tilfælde mere håndgribeligt, og der kan være lettere adgang til de bagerste tænder med sådan en, frem for to fingre.

Der findes mange forskellige måder at bruge tandtråd på, og der er også mange forskellige slags. Er du i tvivl om hvilken slags du skal vælge, kan du forhøre dig ved en kyndig og erfaren tandlæge i Kolding, hvor denne også kan lære dig helt præcist hvordan, du skal bruge tandtråd.

Tandlæge Mike Funder ApS

Slotsgade 9

6000 Kolding

75 52 00 56

 

Posted by admin