Hvad er søvnapnø?

Hvad er søvnapnø?

En god og uforstyrret søvn er helt grundlæggende, hvis man gerne vil have en produktiv og god dag, uden koncentrationsbesvær og træthed. Rigtig mange får ikke den søvn de skal have, og det kan der være flere grunde til. En af grundene kan være søvnbesvær på grund af uregelmæssig vejrtrækning. Dette kaldes inden for den medicinske verden for søvnapnø. Mulighederne for behandling af søvnapnø er mange, men arbejder alle med at indføre vejrtrækningspauser under søvn. Hvis du lider af koncentrationsbesvær og træthed gennem dagen, så kan det have noget at gøre med din søvn. Nedenfor giver vi dig 3 gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du af forskellige årsager har besvær med at sove. Er du interesseret? Så læs med her.

Søvnapnø

Tal med din partner

Når og hvis du har søvnproblemer, oplever du det højst sandsynligt ikke før du vågner op og skal i gang med dagen. Det er først i løbet af dagen, at symptomerne kommer til udtryk, fx gennem træthed, koncentrationsbesvær og hovedpine. Derfor kan det være en rigtig god idé, at tale med sin partner om, hvordan han eller hun oplever ens søvnrytme om natten. Ofte forbindes søvnbesvær med uregelmæssig vejrtrækning og snorken og disse tegn kan kun din partner være med til at udpege. Derfor er han eller hun det vigtigste led i at afgøre, om du har søvnproblemer eller ej. Hvis du vælger at gå til en professionel, fx en læge, så kan det være en god idé at tage din partner med. Partneren kan oftest præcis forklare, hvordan din søvnrytme er og hvilke tegn, der kunne være i forhold til en eventuelt diagnose.

Tal med en professionel

Når du har talt med din partner og fundet ud af, at der kunne være tegn på en diagnose, så vil det næste skridt være at få fat på en professionel, som kan vejlede dig yderligere. Her vil man oftest tage fat i sin egen læge, eller en tandlæge. Begge fagmænd kan hjælpe dig på hver deres måde, når det kommer til søvnapnø. Det kan være fordelagtigt først og fremmest at kontakte sin læge, også vil han eller hun vurdere, hvad der skal ske fremover.

Behandlingsmuligheder

Når du har talt med din læge, eller din tandlæge, så vil der komme en afklaring på, om det er et reelt problem eller ej. Hvis der blot er tale om en voldsom snorken, som er med til at forstyrre din søvn i en så høj grad at det skaber søvnbesvær, så kan du nøjes med at få en snorkeskinne. Denne skinne vil din tandlæge være med til at specialfremstille til dig, så du kan få en bedre søvn om natten. Held og lykke.

Søvnlab
Vester Voldgade 86
1552 København V
78 77 16 45

Posted by admin